velkommen til Visit the Adventure
 

Nyttig info om Nepal  

Her finner du en del praktiske opplysninger...

Hvordan kommer man seg til Nepal?

Tribhuvan internasjonale flyplass ligger i utkanten av hovedstaden Kathmandu og trafikkeres av en lang rekke flyselskaper, direkte fra Europa eller via tredjeland. Kommer man landeveien finnes det seks grenseposter mot India og én mot Tibet. Kathmandu har bussforbindelse med Delhi og andre storbyer i India. Innenfor landets egne grenser anlegges det stadig nye veier, og det finnes flere busselskaper med faste ruter. En lang rekke småflyplasser trafikkeres av innenrikse flyruter.

Helse

Som i de fleste utviklingsland er ikke helsestandarden like høy som I Vesten. Man må kontakte helsestasjon/lege og ta de nødvendige vaksiner før avreise, og evt. Medbringe malariatabletter. Det er sykehus I de større byene og klinikker med vestlig standard i Kathmandu. Man må være klar over risikoen for anfall av høydesyke når man begir seg høyere enn 2500 m.o.h.

Det himalayiske redningsselskapet (Himalayan rescue Association) har et informasjonskontor I Kathmandu og feltsykehus I Manang og Solo-Khumbu.

Losji

I de store byene finnes et bredt spekter å velge iblant, fra enkel standard til femstjerners internasjonale hoteller. Ute på landsbygda vil losjiene være langt mer spartanske. Et alternativ er å medbringe eget telt (og kanskje egen bærer/kokk).

Flora og Fauna

Nepal er et ønskested for naturinteresserte. Dyrelivet omfatter nesehorn, leoparder, krokodiller, hjort og himalayabjørn, foruten et utall fuglearter. Påfuglen er Nepals nasjonalfugl. I de mange naturreservatene kan du oppleve dyrelivet på nært hold, og hvis du er heldig, kan du få et glimt av tiger. Parkene er lette å nå bil, buss eller fly.

 

Hovedstad
Kathmandu
Innbyggertall
Ca. 24 mill
Myntenhet:
Nepalesiske Rupee, ikke "mulig" å veksle til eller fra utenfor Nepal
Visum:
Alle besøkende (bortsett fra indiske statsborgere) må ha gyldig pass og visum . Visum fåes på nepalske ambassader eller konsulater, eller ved ankomst. Visum gis normalt for en periode på 30 dager, men kan forlenges.
Vaksiner:

Det kan finnes malaria i vest og syd. Ellers det vanlige for østen. Hør med dit lokale vaksinasjonskontor.